Nausicaa

Algemene informatie

De missie van het Nausicaa IBW is het ondersteunen van bewoners in hun psychosociale en / of professionele reïntegratieproces.

De opvangcapaciteit is van 52 plaatsen, verdeeld over zes huizen in de gemeenten Ukkel en Elsene en bestaan uit drie soorten vestigingen (huizen, appartementen en individuele appartementen) die overeenkomen met drie verschillende niveaus van autonomie. De steun die bewoners in een bepaald type structuur krijgen, hangt af van hun autonomieniveau.

Het multidisciplinaire team begeleidt en ondersteunt de bewoners bij de ontwikkeling en bouw van hun projecten. De bewoners zijn betrokken bij hun eigen begeleidingstraject.

Wij verwelkomen volwassenen met psychiatrische aandoeningen.

De toelatingsprocedure

Alle aanvragen moeten per e-mail of telefoon worden ingediend om u in te schrijven voor een collectieve informatiesessie dienen. Na ontvangst van een medisch versalg en van een ingevuld veiligheidsinformatieblad wordt een afspraak gemaakt met onze psychiater en met de coördinator, wat mogelijk leidt tot een proeftijd alvorens de effectieve toetreding.

Werking

Elke nieuwe bewoner wordt geïntegreerd in een gemeenschappelijke woning. Ze hebben hun eigen kamer en delen de gemeenschappelijke ruimtes.

Elke bewoner moet minimaal twee dagen per week deelnemen aan een structurerende activiteit. Een regelmatige medische opvolging is vereist.

Tijdens hun verblijf kunnen de bewoners van het ene huis naar het andere moeten verhuizen om hun persoonlijke onafhankelijkheid te ontwikkelen.

Er worden regelmatig bezoeken van leden van het team georganiseerd op verschillende tijdstippen van de dag, alsook in het weekend en op feestdagen. Buiten de werkuren van het therapeutisch team is een telefonische permanentie beschikbaar voor situaties die een dringende interventie vereisen.

In elk van de huizen wordt wekelijks een bijeenkomst georganiseerd met alle bewoners.

IHP Nausicaa
Bel ons
+32 (0)2 373 95 90 van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30
Contacteer ons
info@ihpnausicaa.be
Vind ons
Square des Héros, 5 – 1180 Uccle

Zie op de kaart

Geassocieerde SPAD
Geen