Prisme

Algemene informatie

BELEID I – Gebruikersondersteuning

De SPAD (psychiatrische thuisdienst) Prisme is een mobiel team dat aan woonst optreedt en niet-medische psychosociale ondersteuning biedt aan psychisch kwetsbare mensen die meer autonomie in hun dagelijks leven willen verwerven of herwinnen.

Daartoe werkt de SPAD (psychiatrische thuisdienst) in transparantie met de gebruiker en in samenwerking met zijn of haar zorgnetwerk.

Het aanbod van psychosociale hulp is gratis en zonder tijdslimiet. Het aanbod is beschikbaar voor bewoners van de volgende gemeenten: Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Koekelberg, Jette, Laken en Neder-over-Hembeek. Het is mogelijk om elkaar te ontmoeten in onze kantoren in Jette.

De vergaderingen vinden gemiddeld om de drie weken plaats, maar er is flexibiliteit, afhankelijk van de situatie.

De dienst is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur.

BELEID II – Steun aan deskundigen en familieleden die met kwetsbare personen werken

De SPAD (psychiatrische thuisdienst) Prisme stelt voor zijn ervaring op dit gebied te gebruiken om verschillende vormen van steun te bieden aan elke deskundige of burger die te maken heeft met geestelijke gezondheidsproblemen.

Voor deskundigen:

SPAD (psychiatrische thuisdienst) Prisme biedt ondersteuning aan eerstelijnswerkers die niet zijn opgeleid om om te gaan met mensen met psychische aandoeningen en het inzicht op hun praktijk met deze bevolkingsgroep willen ondersteunen. De SPAD (psychiatrische thuisdienst) biedt verschillende vormen van ondersteuning aan deskundigen: individuele coaching, bewustmakingsmodules en groepsconsultaties.

Voor de betrokken familieleden:

De SPAD (psychiatrische thuisdienst) Prisme biedt een luisterend oor en begeleiding voor mensen in moeilijkheden met een familielid dat aan een psychische aandoening lijdt.

OM EEN VERZOEK VOOR BEGELEIDING OF COACHING IN TE DIENEN:

Er zijn 2 telefonische permanenties voor informatie of nieuwe aanvragen (behalve op feestdagen): Maandagmiddag van 13 tot 16 uur en vrijdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur.

SPAD Prisme
Vind ons
Rue Bonaventure, 44 – 1090 Jette

Zie op de kaart

Geassocieerde IBW
Entre Autres